Zlato Nike Katanca i Sare Šančić

28. svibnja 2019.
Komentari isključeni
936 Pregleda

Na 18. po redu međunarodnom judo turniru Salona Open u Solinu, na kojem su se u subotu u kategorijama U12, U14 i U16 okupila 644 judaša iz 10 zemalja, Judo klub Samobor sudjelovao je sa 6 natjecatelja. Niko Katanec došao je do zlata u kategoriji +55 kg pobjedivši u prve dvije borbe te u finalu u kojemu je svladao predstavnika Izraela. Constantine Petrušić osvojila je srebro u kategoriji -48 kg upisavši dvije pobjede i poraz u finalu.

Mlađi kadeti Judo kluba Samobor natjecali su se proteklog vikenda u češkom gradu Novy Bydžov na turniru koji je jedan od četiri Grand Prix turnira koji se boduju za Superkup Češke i kao kvalifikacije za njihovo državno prvenstvo. Sudjelovalo je oko 700 natjecatelja iz 8 država u samo 2 godišta. Od samoborskih judoka zlatnu medalju s 4 pobjede u konkurenciji 11 natjecateljica osvojila je Sara Šančić u kategoriji U15 -63.

Prošlog vikenda judaši Samobora bili su i u Podčetrku gdje je održan seniorski europski kup na kojem se okupilo 230 natjecatelja iz 24 zemlje i 3 kontinenta. Dora Bortas nastupila je u kategoriji do 57 kg koja je brojala 20 natjecateljica, ali je u prvom kolu, u posljednjoj minuti, izgubila od Nizozemke Van de Meeberg. U repasažu protiv Belgijke Blavier, inače prve nositeljice kategorije, Dora je bila stvarno dobra u prve dvije minute i imala je inicijativu, ali ju je jedna mala neopreznost stajala poraza na ipon čime je završila natjecanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.