Gradi se teren za odbojku na pijesku

28. svibnja 2019.
Komentari isključeni
724 Pregleda

Prije nekoliko dana započeli su radovi na iskopu i pripremi za postavu terena za odbojku na pijesku kod Osnovne škole Bogumila Tonija u Samoboru. Samoborski športski savez, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije te Ustanove Sportski objekti Samobor dobio je 150 tisuća kuna za izgradnju terena za odbojku na pijesku. Sredstva su dobivena putem natječaja Aktivne zajednice pri Hrvatskom olimpijskom odboru kao i natječaja za infrastrukturne projekte u sportu Ustanove Sportski objekti Samobor. Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije financirala je izradu projektne dokumentacije.

Izgradnjom ovog terena Samobor će dobiti još jedan dodatni dio sportsko-rekreacijske infrastrukture gdje bi građani i mladi mogli provoditi kvalitetno slobodno vrijeme. Samoborske učenice i učenici dobit će ujedno i sportski objekt za organizaciju turnira u odbojci na pijesku za vrijeme održavanja Sportka, odnosno slobodnih aktivnosti učenika i studenata tijekom ljetnih praznika. Izgradnjom ovog terena otvaraju se i mogućnosti za osnivanje klubova odbojke na pijesku pa bi time Samobor u doglednoj budućnosti dobio svoje mjesto na karti turnira Hrvatske u odbojci na pijesku.

Završetak radova, ukoliko dopuste vremenske prilike, planira se najkasnije do 15. lipnja ove godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.