Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Drugi larvicidni tretman suzbijanja komaraca u 2019. godini

28. svibnja 2019.
Komentari isključeni
469 Pregleda

Komunalac obavještava građane da će tvrtka Sanitacija iz Zagreba u četvrtak, 30. svibnja, u vremenu od 8 do 15 sati obavljati larvicidni tretman suzbijanja komaraca postavljanjem granula uz potoke i vode stajačice na području Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u vojarni, kanal uz prometnicu i staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Klokočevcu i Bobovici, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, kanali u Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku, močvarište i potok u blizini crkve u Lugu, obalni pojas jezera u Bobovici i na Trebežu u Vrbovcu, potoci i močvarišta uz Gradnu što podarazumijeva cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište Franje Tuđmana i park Vugrinščak, zatim obalni pojas šoderica u Otoku i Savrščaku te vodotoka u Gradni, Rudarskoj Dragi, Maloj Rakovici i Hamoru, zapuštene građevine u gradu na lokaciji Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod Županijske uprave za ceste, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, staru školu na Trgu kralja Tomislava, tzv. Čačićeve stanove, zapuštenu motokros stazu pored nogometnog igrališta i ulaz u Rude na adresi Rude 76.

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.