Susret župnih dječjih zborova u Samoboru

27. svibnja 2019.
Komentari isključeni
503 Pregleda

Župa svete Anastazije u Samoboru, predvođena dječjim zborom “Samoborski krijes”, bila je u subotu u prijepodnevnim satima, domaćin susreta župnih dječjih zborova.

Od 9 sati počeli su pristizati raspjevani mališani, koji su prostor oko župne crkve ispunili pjesmom i radošću. U 9.30 počeo je njihov nastup u crkvi. Nakon pozdravne riječi kapelana, velečasnog Kristijana Tušeka, po dvije pjesme otpjevali su Dječji zbor župe Blažene Djevice Marije od sedam žalosti iz Velikg Trgovišća, zbor “Ljiljani svetog Antuna” iz župe svetog Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela, zbor Santo iz župe Blažene Djevice Marije žalosne iz Španskog, pa Glazbena radionica područnih odjela Farkaševec i Mirnovec te domaćini, zbor “Samoborski krijes”.

Nakon nastupa, uslijedilo je druženje u Parku domovinske zahvalnosti, koje su animirale studentice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ana Matijaščić i Dorotea Gluščić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.