Profectusovih 8 medalja iz Solina

27. svibnja 2019.
Komentari isključeni
306 Pregleda

Judo klub Profectus Samobor nastupio je u subotu u Solinu na tradicionalnom međunarodnom turniru Salona Open sa 6 natjecatelja u uzrastu do 16 godina te s kadetima i u konkurenciji 644 natjecatelja iz 52 kluba iz 9 zemalja te osvojio 8 medalja.

U uzrastu do 16 godina Nina Cvjetko, prvakinja Hrvatske u uzrastu juniorki i kadetkinja, u svojoj kategoriji do 44 kilograma, nije dopustila nikakvo iznenađenje i s 3 pobjede osvojila zlatnu medalju. Nastupila i u kadetskom uzrastu i ponovo se pozlatila.

Lovro Vitko je u kategoriji preko 81 kilogram osvojio srebrnu medalju, a nakon toga do srebra je došao i u kadetskom, ali ovoga puta u kategoriji do 90 kilograma. Dori Hrkec je u kategoriji do 57 kilograma pripala bronca.

Tena Pšeničnjak je u kategoriji do 52 kilograma stigla do finala u kojemu je izgubila, pa joj je pripalo srebro. Diana Sertić u kategoriji do 63 kilograma osvojila je brončanu medalju.

Kod kadeta u kategoriji do 50 kilograma Antonio Hrkec je stigao do najniže stube pobjedničkog postolja, dakle do bronce.

Sljedeći vikend slijedi nastavak uzbuđenja svjetskih juniorskih kupova kada u Austriji nastupaju Lara Cvjetko i Helena Vuković.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.