Mlađi kadeti Rudara brončani na državnom prvenstvu

27. svibnja 2019.
Komentari isključeni
788 Pregleda

Mlađi kadeti Rudara osvojili su brončanu medalju na završnici Prvenstva Hrvatske koja je održana u Poreču protekli vikend.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa, a RK Rudar je bio smješten u skupinu C zajedno s ekipama Valpovke, Karlovce i Trogira.

Već prvoga dana natjecanja mlađi kadeti Rudara nadigrali su Valpovku u odličnoj utakmici sa 23:15 i osvojili odlučujuće bodove za prolazak skupine. Drugoga dana odigrali su neodlučeno protiv vršnjaka Trogira 18:18, premda se veliki dio utakmice bili u vodstvu s četiri pogotka razlike. U nastavku dana Rudari su prikazali mnogo bolju igru nadjačavši Karlovac sa 25:17.

Nakon faze po skupinama RK Rudar je zauzeo 1. mjesto u skupini C, te je za ulazak u polufinale razigravao s ekipama PPD Zagreb i Solin.

Prvi poraz mlađih kadeta na ovogodišnjoj Završnici prvenstva Hrvatske uvjetovan je slabom završnicom u fazi napada protiv Zagreba sa 20:17. No potom su se Rudari pribrali i pobjedom protiv Solina 19:14 potvrdili plasman među četiri najbolje ekipe.

U pokušaju za osvajanjem prvenstva Rudari su u čvrstoj utakmici poraženi od kasnijeg pobjednika, ekipe Maksimir Pastele sa 23:21, a potom u utakmici za osvajanje trećeg mjesta uzvraćaju vršnjacima PPD-a Zagreb za raniji poraz sa 18:17 i osvajaju brončano odličje.

Rudari su imali svoje predstavnika i među najboljim pojedincima završnice pa je tako u najbolju sedmorku državnog prvenstva uvršten Vito Glivetić kao najbolji vanjski igrač, dok je Luka Korpar proglašen za najboljeg obrambenog igrača.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.