Poznati šampioni 26. ocjenjivanja vina u Samoboru

25. svibnja 2019.
Komentari isključeni
1.512 Pregleda

Samoborska vinogradarsko – vinarska udruga danas je u svom prostoru u popularnoj Brenti priredila Dan otvorenih vrata, a u skopu kojeg je održano 26. ocjenjivanje i degustacija vina. Ukupno su ocjenjena 93 uzorka vina i to u nekoliko kategorija.

Šampion u kategoriji bijelih miješanih sorata je Marijan Žganjer i njegov Cuveel, u kategoriji sortnih bijelih vina šampion je Zdravko Runtas s Rizvancem, najuspješniji u kategoriji ružičastih i crvenih vina je Igor Tot i njegov Cabernet Sauvignon dok je u kategoriji aromatiziranih vina šampion Marijan Mihelić sa svojom bermetom.

Vina je ocjenjivala stručna komisija na čelu s dipl. ing. agr. Zdenkom Ivankovićem, a s obzirom na brojne zlatne medalje možemo zaključiti da Samobor ima vrhunske vinare i vinogradare koji nastavljaju dugu tradiciju proizvodnje vina u samoborskom kraju, ali prate i najnovije trendove u enologiji ulažući u edukaciju. Za to se brine Udruga na čelu s Marijanom Žganjerom, pa se tijekom godine organizira nekoliko edukativnih i savjetodavnih predavanja i ostalih aktivnosti koje pridonose sve većoj kvaliteti samoborskih vina.

U ime Zagrebačke županije samoborske vinare i vinogradare pozdravio je zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić pohvalivši predani rad Samoborske vinogradarsko – vinarske udruge te čestitavši dobitnicima zlatnih, srebrnih i brončanih medalja.

Uz prigodnu zakusku i glazbu druženje članova udruge, kao i njihovih gostiju i građana potrajat će još neko vrijeme.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.