Pješačko-biciklistička staza u Bestovju, nogostup u Brezju i oborinska odvodnja na Rakitskoj cesti

24. svibnja 2019.
Komentari isključeni
804 Pregleda

U Svetoj Nedelji uskoro kreće izgradnja pješačke staze na Malogoričkoj cesti u Brezju, pješačko-biciklističke staze u Ulici Franje Tuđmana u Bestovju i izgradnja oborinske odvodnje uz izvanredno održavanje Rakitske ceste u Rakitju. Zato su danas u tamošnjoj gradskoj vijećnici svečano potpisani ugovori za te nove komunalne zahvate na cestovnoj i oborinskoj infrastrukturi. Potpisali su ih svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec, direktorica tvrtke Hvar Ajka Ahmetović i direktor tvrtke Šušković-građenje Ivan Šušković. Na potpisivanju su bili i Zurovčevi zamjenici, Davor Nađi i Marija Hršak.

Vrijednost izvedbe pješačko-biciklističke staze, koja je povjerena tvrtki Hvar, iznosi 3 milijuna kuna + PDV, a radovi na oborinskoj odvodnji i Rakitskoj cesti, koje će također izvesti Hvar, vrijedni su 3 i pol milijuna kuna + PDV. Tvrtka Šušković-građenje će pješačku stazu na Malogoričkoj cesti izgraditi za 2 milijuna i 100 tisuća kuna + PDV.

-To su radovi koji će se u nekoliko faza odvijati na našim najopterećenijim prometnicama, a s njihovim završetkom dobit ćemo trajnu vrijednost i ostvarenje dugogodišnjih snova naših stanovnika o povezivanju nekih dijelova grada – rekao je Dario Zurovec. Ivan Šušković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je njegova tvrtka po prvi put dobila priliku raditi na području Svete Nedelje, a Ajka Ahmetović je rekla da već duže vrijeme uspješno surađuju s Gradom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.