Kristijan Rubinić pobjednik 58. Noćne utrke grada Samobora

24. svibnja 2019.
Komentari isključeni
779 Pregleda

58. Noćna trka grada Samobora i ove je godine okupila brojne sudionike, a pobjednik glavne utrke na 10 kilometara je Kristijan Rubinić iz AK Jastreb s vremenom od 33:13.

Drugo mjesto je zauzeo Dejan Patrčević Adriatic Coaching s vremenom 33:43, a treći je do cilja stigao Krešimir Balaško iz AK Svetice s vremenom od 35:02.

U ženskoj konkurenciji treću godinu za redom pobijedila je Anda Tomaš iz AK Svetice s vremenom 39:36. Drugo mjesto je osvojila Mirjana Kolar iz Ak Žumberak s vremnom 43:45, a treće Branka Kiseljak IND s vremenom 44:35.

Trčala se i utrka građana na 5 kilometara, a u konkurenciji preko 180 trkača prvo mjesto je zauzeo Danijel Peček (Zagreb Runners / AK Dubrovnik 16:52), drugi je do cilja stigao Matija Razum (OK Japetić & KCIPT Samobor 17:11), a treći je Filip Piškulić ( Zagreb Runners17:36 ).

U ženskoj konkurenciji pobjedila je lanjska pobjednica Martina Đođo (Zagreb Runners 20:51 ), drugo mjesto zauzela je Dora Mlinarić (SAK Fit Zaprešić 20:56), a treća je Anđelka Kasum (Zagreb Runners/AK Dubrovnik 21:03 ).

U promotivnoj utrci na 1, 5 km koju su trčali školarci najbrži je bio Matija Kuhar iz Srednje strukovne škole.

U ženskoj konkurenciji Petra Jurišić iz OŠ Milana Langa u Bregani. Cilj ove utrke koja je okupila 200 školaraca bio je sudjelovati tako da čestitamo svim sudionicima!

Utrku je četvrtu godinu za redom uspješno organizirao Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, a na inicijativu Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, s ciljem revitalizacije nekad popularnog trčanja gradskim ulicama.

Na utrku trkači rado dolaze jer je ruta kojom se trči prolazi kroz centar predivnog Samobora, a i noćni termin, kažu mnogi trkači je idealan za jedno ovakvo sportsko događanje.

Utrka se svrstava u jednu od najznačajnijih samoborskim sportskih događaja, a za to je zaslužan utemeljitelj ove kao i brojnih drugih značajnih manifestacija Josip Leopold.

Nagrade najboljim trkačima 58. Noćne utrke grada Samobora dodijelili su zamjenik samoborskog gradonačelnika, Željko Stanec, predsjednik Samoborskog sportskog saveza, Miro Kelečić i zamjenik župana Hrvoje Frankić. Svima koji su sudjelovali u utrci, kao i svima koji su zaslužni za organizaciju i uspješnu realizaciju ove utrke zahvalio je predsjednik Kluba cestovnog i planinskog trčanja, Goran Lesjak.

Sve rezultate utrke na 5 km i 10 km potražite na Stotinka.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.