Uživanje u sportu

23. svibnja 2019.
Komentari isključeni
653 Pregleda

Više od 320 djevojčica i dječaka u dobi od šest i sedam godina iz 10 dječjih vrtića Samobora i Svete Nedelje danas je uživalo u sportskim aktivnostima na Gradskom stadionu na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u organizaciji Samoborskog športskog saveza i suorganizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Samobora i Društva športske rekreacije Športići iz Samobora. Slogan ove male sportske škole glasi “I ja ću biti olimpijac”, a podslogan “Važno je sudjelovati”, pa su zato na kraju svi sudionici dobili medalje te zadržali majicu i kapu.

Ove godine na festivalu, na kojemu su okupljene pozdravili gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek, sudjelovali su samoborski dječji vrtići Izvor, Grigor Vitez, Osmijeh, Neven, Mali prijatelji, Dječji grad, Potočić iz Rakovog Potoka te Slavuj, Linigra i Dječji san iz Svete Nedelje. Festival je ove godine bio osmišljen tako da djeca shvate sport kao igru i da cijela manifestacija prođe s osmijehom na licu i uživanju u raznim sportskim disciplinama primjerenim dječjoj dobi.

Cilj Olimpijskog festivala, uz promociju olimpizma naravno, jest poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, odnosno utjecaj na razvoj dječje kreativnosti i samoinicijative u ranim godinama života, njegujući pritom zdrave stilove života.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.