Poljska delegacija posjetila Samobor

23. svibnja 2019.
Komentari isključeni
392 Pregleda

Grad Samobor jučer je posjetila delegacija iz Poljske u sklopu Erasmus+ KA2 projekta naziva „Međunarodni sastanci s poduzetništvom“.

U Samoboskoj kavani Livadić, ugostili su ih predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, Marinko Džepina.

Iz Poljske su stigli gradonačelnik općine Lezajsk, ravnatelj srednje škole iz istoimenog grada, predsjednica Skupštine općine Tryncza, predsjednik uprave Fondacije solunske braće Ćirila i Metoda koji je ujedno bio i službeni prevoditelj, te 3 članice Fondacije, kao i predstavnica Poljskog Caritasa, njihove najsnažnije neprofitne organizacije. S njima u pratnji stigao je i Ivan Tomasić iz Slavonskog Broda koji je također partner Projekta.

Okupljeni su izmijenili dobre prakse iz dvaju gradova, ali i ukratko usporedili državne prakse iz gospodarsko-socijalne sfere. Posebice su se osvrnuli na mogućnosti koje nudi članstvo u Europskoj uniji, najviše na društvene projekte financirane iz EU fondova.

Poljaci su ovom prilikom kušali i naše samoborske specijalitete: bermet i kremšnite, te su nakon službenog dijela u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi nastavili razgovor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.