Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Jazz klasici na otvorenju 15. festivala

23. svibnja 2019.
Komentari isključeni
750 Pregleda

Novo izdanje Samoborskog Jazz Festivala počelo je sinoć koncertom u Galeriji Prica. No, organizatori iz Gradske glazbe Samobor iskoristili su činjenicu da je ovo 15. festival po redu kako bi na početku upriličili i malu svečanost uz prigodne govore pa je tako sve okupljene na početku pozdravio idejni začetnik festivala i tajnik Gradske glazbe Dubravko Mihalinec. Sjetio se skromnih početaka festivala koji je 2005. naišao na potporu tadašnjeg pročelnika za društvene djelatnosti Marka Amića i ondašnjeg gradonačelnika Žarka Adameka koji je svojevremeno i bio član Gradske glazbe Samobor. S vremenom je festival proširen i dobio današnji oblik u kojeme se klupski dio programa održava u Havana baru, a big-bendovski pod šatorom na Trgu kralja Tomislava.

Svoju podršku Samobor jazz festivalu na sinoćnjem otvorenju iskazala je i Zagrebačka županija koja se s vremenom uključila u krug onih koji pomažu zaokružiti financijsku i organizacijsku priču ove manifestacije. Potvrdio je to sinoć zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Okupljene je pozdravio i aktualni gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat potvrdivši da će se nastaviti podrška Grada koja traje od 2005. godine.

Otvorenju je i svojom posebno pripremljenom stihoprozom pridonijela i naša ugledna pjesnikinja Zlata Bujan Kovačević. U glazbenim jazz klasicima moglo se potom uživati uz K2P Trio, koji čine Joe i Lela Kaplowitz te Elvis Penava.

Novi koncert na rasporedu je sutra u 21 sat i 30 minuta u Havana baru na Trgu kralja Tomislava. Tamo će nastupiti Just the Pine i specijalni gosti: Valerija Nikolovska i Viktor Lipić.

Potom slijedi stanka do petka, 31. svibnja kad u Havani nastupa Darko Jurković Charlie Trio, a za subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja priprema se vikend program na otvorenom. Odnosno, pod šatorom na Trgu kralja Tomislava uživat će se uz Big Bend GveriLLaz i Gradsku glazbu Samobor s gostima. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a o njima ćemo detaljnije kako im se bude približavao termin održavanja.

Kruno Solenički
Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.