Hrvatskom vizionaru i rodoljubu Ivanu Perkovcu iskazana počast

23. svibnja 2019.
Komentari isključeni
809 Pregleda

Počast Ivanu Perkovcu, publicistu i novinaru, saborskom zastupniku i tajniku Matice hrvatske, prosvjetitelju i rodoljubu, danas su, na dan njegova rođenja, a rođen je prije 193 godine, ispred groba na samoborskom groblju, odali predstavnici samoborskog i zaprešićkog ogranka Matice hrvatske, potpredsjednica samoborske Matice Sandra Sinković i predsjednik zaprešićke Mirko Ivanjek. Pridružili su im se i samoborski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, predstavnici Udruge Ivana Perkovca za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine predvođeni Ivanom Jurkasom te djeca i učitelji iz osnovnih škola Ivana Perkovca iz Šenkovca, Bogumila Tonija iz Samobora i škole Samobor, koji su priredili i kratak glazbeno-recitatorski program.

Bili su to 29. uzastopni susreti na Perkovčevom grobu, kojima svi sudionici čuvaju uspomenu na tog velikana hrvatske povijesti o kojemu se u školama, na fakultetima i u povijesnim zapisima nezasluženo malo govori.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.