Podjela eko-bojanki malim Svetonedeljčanima

21. svibnja 2019.
Komentari isključeni
458 Pregleda

Zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak sa suradnicima i predstavnicom tvrtke Moneo savjetovanje, uručila je danas ravnateljici gradskog Dječjeg vrtića Slavuj 505 edukativnih bojanki za djecu koje su izrađene u okviru projekta “Informirano za zeleno sutra”. Dodatnih 140 bojanki uručeno je i ravnateljici privatnog vrtića Linigra, a 55 Dječjem vrtiću Svete Male Terezije, koji vode časne sestre. Sljedećih dana još će 235 bojanki biti predano i ostalim vrtićima s područja Svete Nedelje i Stupnika koje pohađaju svetonedeljska djeca. To su Dječji san, Osmijeh, Potočić, Mali svijet, Leteći medvjedići, Hrvatski Leskovac i Mali istraživač.

Svrha ove podjele je da djeca od malih nogu na zabavan i edukativan način izgrađuju svijest o važnosti odgovornog postupanja s otpadom.

Podsjetimo, Grad Sveta Nedelja je lani s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopio Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt “Informirano za zeleno sutra”. Ugovor vrijednosti 575 tisuća kuna provodi se do početka sljedeće godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.