Novi termini školskih praznika!

21. svibnja 2019.
Komentari isključeni
931 Pregleda

Nova Mreža školskih ustanova i programa odgoja i obrazovanja bila je tema jučerašnjeg sastanka koji je u Hotelu Internacional okupio gradonačelnike i općinske načelnike te ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije. -Nema zatvaranja malih škola u malim sredinama – rekao je pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin te objasnio kako Mrežu školskih ustanova Ministarstvu predlažu njihovi osnivači. -Zajedno s osnivačima želimo racionalizirati školske ustanove, ali to ne znači da će Ministarstvo nešto ukidati. Želimo, kroz razgovore, doći do razumnih prijedloga u interesu učenika i na posljetku do kvalitetne Mreže školskih ustanova u Hrvatskoj – rekao je Momir Karin.

Razlog zbog kojeg se priprema nova mreža škola, jest, između ostalog, uvođenje cjelodnevne nastave u osnovnim školama i rad u jednoj smjeni. -Smjernice za izradu Mreže školskih ustanova trenutno su na e-savjetovanju, pa je ovaj sastanak – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić – organiziran s namjerom međusobnoga usuglašavanja Županije i gradova koji su osnivači škola kako bi se mogle uputiti eventualne primjedbe.

Zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković kaže kako će Grad Samobor pratiti smjernice resornog ministarstva te kako većih promjena za sada u Samoboru neće biti, ali da se ide prema tome da nastava bude u jednoj smjeni. No, da bi se to ostvarilo Samoboru su potrebne dvije nove škole, čija gradnja iziskuje značajna financijska sredstva pa vjerujemo da ćemo moći , kako su i najavili u ministarstvu, koristiti zajmove Svjetske banke kao i sredstva iz fondova EU. Govorilo se i o školskim praznicima u nastavnoj 2019./2020. godini. Zagrebačka županija se zajedno s gradovima koji su na njezinom području osnivači škola, odlučila za prijedlog Ministarstva prema kojemu će učenici školske praznike imati od 28. listopada do 3. studenoga (jesenski odmor), od 23. prosinca do 6. siječnja (prvi dio zimskog odmora), od 24. veljače do 1. ožujka (drugi dio zimskog odmora) te od 9. travnja do 13. travnja (proljetni odmor). Više poslušajte u današnjem Ritmu grada od 17 sati!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.