Vrijeme je za jazz!

20. svibnja 2019.
Komentari isključeni
1.021 Pregleda

Samobor i ove godine, od 22. svibnja, do 2. lipnja, postaje grad vrhunskog jazza u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj – Gradske glazbe Samobor , utemeljene 1807. godine.

Gosti ovogodišnjeg 15. Jazz festivala u Samoboru su Joe i Lela Kaplowitz, Elvis Penava, Just the Pine, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić, Tomislav Goluban band, Darko Jurković Charlie trio, Big band GveriLLaz, Igor Geržina… istinske glazbene veličine koje jamče nezaboravan glazbeni doživljaj.

Koncerti manjih jazz sastava će se tijekom tjedna održavati u Havana baru od 21:30 sati, a u dane vikenda veći sastavi i big bendovi nastupit će na pozornici na Trgu kralja Tomislava.

Festival će svirkom u Galeriji Prica u srijedu, 22. svibnja, u 20 sati otvoriti Joe i Lela Kaplowitz te Elvis Penava, koji čine K2P Trio.

Zadnji dan festivala, nedjelja, 2. lipnja, rezerviran je za nastup Gradske glazbe Samobor i gostiju.

Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju jedinstven je u Hrvatskoj i dodatni je sadržaj kulturno-glazbene turističke ponude grada Samobora, a ulaz na sve koncerte je slobodan!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.