Sportskim susretima i druženjem HVIDRA Samobora i Svete Nedelje obilježila 27 godina postojanja

20. svibnja 2019.
Komentari isključeni
849 Pregleda

Sportske susreti u kuglanju, boćanju i pikadu u subotu je u bivšem restoranu u Bregani imalo 60-ak predstavnika udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Samobora, Susedgrada, Trešnjevke, Jastrebarskog, Zaprešića, Petrinje te gosti iz Krškog.

U visećoj kuglani slavio je domaćin, samoborsko-svetonedeljska HVIDRA, ispred Petrinje i Jastrebarskog. Pojedinačno je prvi bio Branko Grmovšek, a drugi Darko Reščić, obojica iz Jaske, dok je treće mjesto zauzeo domaći natjecatelj, Alen Šetrajčić. U pikadu su pobijedili također domaćini, drugi su bili Jaskanci, a treći Zaprešićanci. Pojedinačno je prvi bio Stane Franceković, a treći Branko Pavlović, obojica iz samoborsko-svetonedeljske HVIDRE, dok je drugo mjesto pripalo svestranom Jaskancu Darku Reščiću. U boćanju prvo mjesto odnijelo je Krško, drugo je osvojila HVIDRA Samobora i Svete Nedelje, a treće Susedgrad.

Na proglašenju rezultata s članovima HVIDRE družili su se i gosti, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, potpredsjednica Gradskog vijeća i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Bregana Maja Gračanin te predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje Đurđa Purić. Prigodu su iskoristili i za razmjenu mišljenja o problemima ove populacije u razgovoru s predsjednikom samoborske HVIDRE Miljenkom Komesom i predsjednikom Udruge branitelja 151. Samoborske brigade Rudolfom Jedvajem.

Miljenko Komes kaže da je samoborska HVIDRA među prvih pet osnovanih u Hrvatskoj i ovoj joj je već 27. godišnjica, čemu su se pridružili i predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Svete Nedelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.