Europska bronca za Katarinu Luciju Vuković

20. svibnja 2019.
Komentari isključeni
354 Pregleda

U Orenburgu u Rusiji, na samoj granici Europe i Azije, održalo se u subotu i nedjelju novo izdanje europskog seniorskog toura. Na natjecanje u taj daleki ruski grad stiglo je više od 300 natjecatelja iz 24 države s tri kontinenta. Hrvatska ekipa je brojala 9 natjecatelja, a među njima je bila i Katarina Lucija Vuković (na slici prva s lijeva), članica Judo kluba Profectus Samobor i osvojila broncu u četvrtoj borbi dana protiv Miočić iz Splita. Čvrstim gardom i kontrolom Katarina je prisiljavala protivnicu na neuspješne napade koje su suci kažnjavali kaznama i nakon tri minute borbe zbog tri kazne je i diskvalificirali. Tako je Katarina stigla do svoje pete medalje s europskih seniorskih kupova.

Osim Katarine i Ivana Šutalo iz Dubrovnika je u istoj kategoriji nakon početnog poraza od Gushchine kroz repasaž također došla od brončane medalje. U Katarininoj kategoriji preko 78 kilograma bilo je 15 natjecateljica, 9 Ruskinja, 4 Hrvatice i po jedna Poljakinja i Španjolka. Čak četiri naše natjecateljice u istoj kategoriji značilo je i pritisak zbog međusobnog pozicioniranja unutar reprezentacije, pa je svaka pobjeda bila još i važnija. Hrvatska ekipa je u Orenburgu ukupno osvojila srebro i tri bronce i po broju odličja drugo mjesto iza najbrojnije ruske reprezentacije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.