Vatru pravilno gasi te sebe i druge spasi

18. svibnja 2019.
Komentari isključeni
258 Pregleda

Živo je i uzbudljivo danas bilo na poligonu ispred vatrogasnog doma DVD-a Samobor gdje se odvijao Dan otvorenih vrata Društva s edukativnom demonstracijom namijenjenoj i djeci i odraslima o tome kako se ponašati u slučaju izbijanja i razbuktavanja vatre. Ova, po prvi put organizirana manifestacija, privukla je najviše najmlađe za koje su samoborski vatrogasci organizirali i poseban poligon snage i spretnosti na kojemu su morali ugasiti požar na gorećoj kući čime bi završili svoj prolaz poligonom, a usput su spašavali i jednog medu. Djeci su najatraktivnija ipak bila vatrogasna vozila.

Odraslima je vrlo korisno bilo vidjeti kako treba ugasiti požar ulja što se lako može dogoditi u svakom domaćinstvu. Vidjevši veliki plamen i osjetivši veliku vrućinu prilikom njegova gašenja vodom, lako su shvatili kako to nikako ne smiju činiti. DVD Samobor, na čelu sa svojim zapovjednikom Davorom Dominom, svima je zato pružio priliku da isprobaju gašenje vatrogasnim aparatom.

Samoborski vatrogasci za 2. lipnja ove godine najavljuju još jednu akciju, pod nazivom “Budi vatrrogasac na jedan dan”, koja će se održati 2. lipnja, ali ne za širu javnost već za one koji bi se doista željeli baviti ovim poslom. Više o tome sljedećih dana.

Snimili:
Robert Bogolin
Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.