Na travnjaku u Bregani zaigrat će više od šesto najmlađih nogometaša

17. svibnja 2019.
Komentari isključeni
736 Pregleda

Više od četrdeset ekipa iduće će dvije subote, 18. i 25. svibnja, sudjelovati u turniru Približimo djeci nogometna igrališta na stadionu Nogometnog kluba Bregana.

Na travnjaku u Bregani zaigrat će više od šesto najmlađih nogometaša – onih u kategorijama prstića i limača, tj. djeca predškolske i rane školske dobi.

Riječ je o najmasovnijem nogometnom turniru na području Samobora i okolice. Među sudionicima su vodeće škole nogometa iz Zagreba i Zagrebačke županije NK Lokomotiva Zagreb, NK Lučko, NK Inter Zaprešić, NK Sesvete i NK Ponikve te NK Brežice 1919 iz Slovenije.

Obje subote (18. i 25. svibnja) turnir počinje u 8.30, a završnice se očekuju oko 19 sati.

Turnir se održava šesti put, a nastao je kao kruna programa Nogometnog kluba Bregana čija je svrha predškolce i osnovnoškolce iz Bregane i okolnih mjesta potaknuti na bavljenje sportom kako bi se, među ostalim, smanjilo njihovo vrijeme provedeno pred televizorom, mobitelom i drugim ekranima.

Nogometni klub Bregana radi amaterski i u potpunosti je usmjeren na najmlađe dobne skupine.
Trenutačno ima čak 230 igrača u 11 selekcija. Vodi ih deset trenera.

Posljednje tri godine klub sudjeluje u neslužbenoj U9 ligi prvaka u kojoj su ponajbolje europske momčadi.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.