Samoborski učenici pokazali kroz strip da smo svi različiti i jedinstveni!

15. svibnja 2019.
Komentari isključeni
531 Pregleda

Promocija stripa i otvorenje izložbe “Svi smo drugačiji” upriličeni su jučer u samoborskom Centru za mlade. Autori su samoborski osnovnoškolci, a strip i izloženi radovi nastali su tijekom radionice “Inkluzija u školi”, a u sklopu projekta “Vjetar u leđa” kojim se financiraju pomoćnici u nastavi.

Organizator radionice koja je održana na Svjetski dan autizma je Dječji forum grada Samobora, a cilj je bio da djeca kroz crteže pokažu svoje viđenje različitosti u svijetu kojem pripadaju. Pokazali su da su svjesni ne samo činjenice koliko smo različiti, već i da nas ta različitost čini jedinstvenim.

Radionicu stripa vodila je naša poznata ilustratorica Branka Holingsworth, a strip su jučer pred okupljenim učenicima, roditeljima te predstavnicima samoborskih osnovnih škola i grada Samobora promovirali voditeljica Dječjeg foruma Bernardica Petravić i učenik Fran Gračanin. Izložbu je otvorila zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, a radove možete razgledati do 22. svibnja

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.