Nagrađeni učenici autori najboljih radova na temu vatrogastva

15. svibnja 2019.
Komentari isključeni
358 Pregleda

Jučer su u Zagrebačkoj županiji nagrađeni autori najboljih likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Na natječaj Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, proveden u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, pristigla su ove godine 352 rada učenika osmogodišnjih škola. Nagrade najuspješnijima uručili su župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

-Ovim se natječajem, prije svega, popularizira vatrogastvo. Mlade želimo upoznati tko su vatrogasci, čime se bave, zašto su bitni… Svake godine sve je više radova i mislim da smo time postigli ono što smo i htjeli. Kroz crteže i literarne radove mladi znaju da bi bez vatrogasaca u mnogim situacijama bilo teško – rekao je Stjepan Kožić.

Natječaj za najbolje likovne i literarne radove provodi se već sedam godina.

-Djecu želimo educirati i osposobiti da se jednoga dana aktivno uključe u zaštitu i spašavanje. Iz godine u godinu sve je više radova, ali to i ne čudi. Na području Županije ima više od 150 ekipa djece i mladeži koje sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima. Zainteresirali smo djecu za vatrogastvo i to je velika stvar – komentirao je Stjepan Ptiček.

Uz ostale, u kategoriji djece s posebnim potrebama nagradu za najbolji likovni rad primio je i Zdravko Oršuš (šesti razred) iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug Samoborski (mentorica Mirela Pačak Sahadžić).

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.