Međunarodni dan muzeja u Samoboru posvećen Ferdi Livadiću!

15. svibnja 2019.
Komentari isključeni
1.120 Pregleda

Međunarodni dan muzeja u subotu, 18. svibnja, obilježava i Samoborski muzej. U podne će biti otvorena izložba “Ferdo Livadić” kojom Samoborski muzej želi odati počast jednom od najznačajnijih Samoboraca te obilježiti godišnjice rođenja i smrti Ferde Livadića. Autorica izložbe je kustosica Zrinka Kušer.

Nakon izložbe predstavit će se i nova serija suvenira čiju su realizaciju potaknule kustosice Zrinka Kušer i Gordana Remussini, a idejno rješenje osmislio je Studio Imago iz Samobora. Ovom serijom suvenira Samoborski muzej brendira ime i djelo Ferde Livadića koji nam je ostavio jednu od najznačajnijih baština.

U muzeju će se održati i radionica za školarce pod nazivom Ferdionica, a u režiji Plavog bora. Tema ove interaktivne radionice je Ferdo Livadić. Saznat ćete neke sasvim neobične detalje o tom Samoborcu, zaigrati igru “Ferdo, ne ljuti se!” (u kojoj se ni vi ne smijete ljutiti) i još ćete naučiti što je to kaligram i kako se izrađuje. Puno toga stane u sat vremena i zato pero u ruke i prijavite se na info@plavibor.net ili porukom na FB plavi bor. Radionica će se održati od od 10.30 do 11. 30, a sudjelovanje je besplatno!

Za sve one koji već dugo nisu posjetili Samoborski muzej organizirana su dva besplatna vodstva po muzeju, a težište će biti više na liku i djelu Ferde Livadića. Vodstva počinju u 13:00 i 15:00 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.