U srijedu počinje najveći sajam poslova “Job Fair”

13. svibnja 2019.
Komentari isključeni
804 Pregleda

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima.

Službeno otvorenje četrnaestog sajma održat će se dan ranije, 14. svibnja u 19 sati projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Film prikazuje skriveni Treći svijet petorice moderatora sadržaja koji rade u glavnom gradu Filipina, Manili. Njihova odgovornost je filtriranje i brisanje neprikladnog sadržaja. Čistači se često susreću sa sadržajem kojeg vlade pojedinih država smatraju neprikladnim. Dokumentarcem se želi stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina, društvene mreže su postale snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva, istaknuli su redatelji. The Cleaners usmjerava pozornost na budućnost društva, na odgovornost, na utjecaj političkih događaja i na pitanje demokracije i slobode govora.

I poduzetnici godine Infobip tražiti će talente na sajmu poslova

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog “Job Faira”. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente!

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima. Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, sajam poslova potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a.

Radionice i predavanja vodećih stručnjaka na Job Fairu

Devet predstavnika hrvatskih poduzeća za hrvatske će studente održati praktične radionice na temu tehnologije i razvoja proizvoda, dok će dvadeset i tri stručnjaka studente inspirirati i pripremiti za nove poslovne izazove kroz predavanja na kojima će predstaviti najuspješnije projekte poduzeća. 

Digitalizirani životopisi

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, putem internetske stranice svi studenti, ali i mladi koji traže posao, mogu predati svoj životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod, posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije moći pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

Na kraju prvog dana sajma poslova, svi će posjetitelji Job Faira imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća i u opuštenoj atmosferi u KSET-u. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu Job Faira, Facebook stranicu i Instagram profil.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.