Najnovije

Super uspješan vikend “Profectusovaca”

13. svibnja 2019.
Komentari isključeni
467 Pregleda

Protekli vikend članovima Judo kluba „Profectus Samobor“ bio je ispunjen s čak tri natjecanja.

U subotu 11. svibnja u Kaštel Starom održan je memorijal „Mario Zebić“ u organizaciji Judo kluba Dalmacijacement na kojem je nastupilo 340 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Italije i Crne Gore u uzrastima od djece do kadeta.

Judo klub „Profectus Samobor“ nastupio je s četiri natjecatelja u uzrastu do 14 godina, a osvojene su tri medalje.

Lene Petrinić je u kategoriji djevojčica do 52 kilograma osvojila zlatnu medalju, Nika Slaček je u kategoriji do 48 kilograma s tri pobjede i jednim porazom stigla do srebrne medalje, a Petra Turk je nakon slobodnog prvog kola izgubila borbu, a zatim kroz repasaž stigla do brončane medalje. Patrik Župančić je natjecanje završio na 5. mjestu.

Istovremeno se u zagrebačkim Dugavama održavao međunarodni judo turnir u organizaciji istoimenog kluba. Na ovo natjecanje stiglo je 430 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Moldavije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a Profectusovci su nastupili u uzrastima do 8, 10 i do 12 godina.

U uzrastu dječaka do 8 godina starosti zlatne medalje osvojili su Leon Jurković, Patrik Ćosić, Vito Knežević i Vigo Gambiroža. Fran Knežević je imao isti broj pobjeda i poraza kao i pobjednik i drugoplasirani, ali je vaga pokazala da je njegova težina nešto viša, pa mu je iz tog razloga pripala brončana medalja.

U uzrastu do 10 godina medalje gotovo redovito osvajaju Jana Pšeničnjak i Noa Veličan, a tako je bilo i ovog puta. I Jana i Noa osvojili su srebrne medalje.

U uzrastu do 12 godina Jakov Župančić je osvojio srebrnu medalju, a Andrija Paripović brončanu.

U nedjelju 12. svibnja u sportskoj dvorani OŠ Ive Andrića u zagrebačkom Sopotu održano je Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Ovo prvenstvo ujedno je i najava za nadolazeće Europsko sveučilišno prvenstvo u judu, koje će se u sklopu EUSA Combat Championships ovoga ljeta održavati u Zagrebu.

Boje Zagrebačkog sveučilišta branila je Katarina Lucija Vuković u kategoriji studentica preko 78 kilograma, osvojila srebro i obranila naslov studentske viceprvakinje Hrvatske.

Nakon prošlotjednog osvajanja srebrne medalje na Europskom seniorskom kupu u Sarajevu i novih 48 bodova na europskoj rang listi Katarina se bodovno popela na diobu prvog mjesta, a već predstojeći vikend dolaze novi izazovi. Krajem tjedna odlazi u Orenburg u Rusiji na novi europski seniorski kup, nakon kojeg ostaje nekoliko dana na trening kampu.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.