Mala škola ksilografije i umjetničke fotografije u Pečuhu

13. svibnja 2019.
Komentari isključeni
855 Pregleda

Nakon izložbe 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike osnovnih škola “Mala škola ksilografije i umjetničke fotografije”, koja se održala u samoborskom Bunkeru, izložba se preselila u Pečuh. Organizirao ju je, uz Zakladu Zlatko i Vesna Prica, Hrvatski klub August Šenoa, a postavljena je u Galeriji Doma kulture PKK Apaczai Csere Janos.

Izložba se sastoji od dva dijela, pa su, osim ksilografija i fotografija s likovne kolonije, izloženi radovi učenika dospjeli na natječaj “Prica i Pečuh”. Radove je ocijenila komisija i dodijelila nagrade od kojih se četiri prvonagrađena učenika pozivaju u Tar na likovnu koloniju.

Otvorenje izložbe bilo je prošli petak, a okupljene učenike, mentore i roditelje uime domaćina pozdravio je Atila Pavlovich, a u ime Zaklade profesor Ernest Barić, prenoseći pozdrave upraviteljice Marice Jelenić. Nagrađenim učenicima čestitao je predsjednik komisije, docent odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Pečuhu Czaba Hegyi, a prevoditeljica iz Hrvatskog kluba Magdalena Molnar Drinoczi dijelila je priznanja i nagrade.

Otvorenju su nazočili učenici koji su sudjelovali na koloniji kao i njihovi voditelji i mentori: Simon Krisztina, Kemenyffy Gabor i Kosa Ferenc iz Pečuha te samoborski oprofesori likovne kulture Nevenka MIklenić i Slaven Jurić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.