Dan učeničkih zadruga u Županiji

10. svibnja 2019.
Komentari isključeni
405 Pregleda

Puno truda, rada i kreativnosti utkano je u proizvode zadrugara, u sklopu 7. Dana učeničkih zadruga Zagrebačke županije izloženih jučer u prostoru Osnovne škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini. Sa svojim proizvodima – ukrasnima, uporabnima i jestivima, na izložbi su sudjelovale 24 zadruge.

-S velikim veseljem podržavamo učeničko zadrugarstvo, vrijedne i marljive učenike i nastavnike. Smatramo da je zadrugarstvo, na neki način, i poticanje poduzetništva. Važno je da se mladi, uz redovito školovanje, bave i kreativnim aktivnostima – rekla je, obilazeći štandove zadrugara, zamjenica župana Nadica Žužak.

Zadrugari s prostora Zagrebačke županije među najaktivnijima su u državi, a uspostavljaju i međunarodnu suradnju. S državnih smotri redovito se vraćaju s najsjajnijim priznanjima.

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.