Počeo Tjedan Crvenog križa

8. svibnja 2019.
Komentari isključeni
723 Pregleda

Diljem svijeta danas, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen. Stoga svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor čestita Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!

Od danas, 8. svibnja, pa do 15. svibnja traje Tjedan Crvenog križa. U povodu toga u trgovinama Kauflanda prikupljaju se prehrambeni artikli namijenjeni građanima u potrebi. Namirnice koje se prikupljaju su brašno, sol, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve, marmelada.

Humanitarnu kupnju moguće je obaviti i u samoborskom Kauflandu, gdje će se nalaziti košara u koju će se pobrojane namirnice moći odložiti, a informativne letke dijelit će volonteri Crvenog križa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.