Dan Europe u Svetom Martinu pod Okićem

8. svibnja 2019.
Komentari isključeni
1.184 Pregleda

U povodu sutrašnjeg Dana Europe danas je u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem priređen program u kojemu su tamošnji školarci od prvog do sedmog razreda, iz matične škole i dviju područnih, Klaka i Pavučnjaka, pokazali zavidno znanje o Europskoj uniji. U tome im je pomogla knjižničarka Zrinka Brigić, koja je u suradnji s drugim učiteljicama i učiteljima priredbu pripremila i vodila, ali i sedmaši Mirko, Katarina i Lara koji su nedavno posjetili Europski parlament u Brusselsu. Dio je to programa razmjene učenika iz Hrvatske koji žive u Belgiji i tamo polaze školu, a koje su Svetomartinščani lani ugostili u svojoj školi. Okosnica ovog programa bila je prezentacija projekta “Europa kroz knjigu”, odnosno predstavljanje knjiga europskih autora iz fundusa školske knjižnice.

Mališani, ali i oni stariji naučili su tako na ovoj priredbi da je na zastavi Europske unije 12 zvjezdica jer se to u mnogim zemljama smatra savršenim brojem koji povezuje i ujedinjuje. Učenici drugog razreda na malim su udaraljkama izveli europsku himnu, odu radosti, a prije njih ju je na violini odsvirao još jedan drugašić, Lukas Škalec. Svi skupa su obnovili i znanje o tome koje sve države čine Europsku uniju i koji su im glavni gradovi.

Preko kuće Europe svi učenici nižih razreda dobili su na ovoj priredbi slikovnice koje oslikavaju Europsku uniju.

Uime Grada Samobora ovaj je događaj, u društvu ravnatelja škole Gorana Lesjaka, popratila Nikolina Puljić Glasnović iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.