Dva sudara autobusa i osobnog automobila

6. svibnja 2019.
Komentari isključeni
2.213 Pregleda

Danas je bio “uklet” dan za vozače. Najprije se na “betonskoj” cesti između Samobora i Svete Nedelje, nešto poslije podneva, nedaleko od Kauflanda u smjeru Svete Nedelje, dogodila prometna nesreća u kojoj su se sudarili autobus Samoborčeka i osobni automobil. U autobusu, osim 49-godišnjeg vozača, nije bilo putnika, a u automobilu je također bila jedna osoba, 39-godišnji vozač koji je lakše ozljeđen. Uslijed neprilagođene brzine, vozač autobusa udario je osobni automobil koji je odbačen u jarak pored ceste.

Poslijepodne je, oko 17 sati, u Ulici grada Wirgesa u Samoboru zabilježena nova prometna nesreća u kojoj je ovaj put osobni automobil naletio na autobus kada je 50-godišnji vozač osobnog automobila, krećući se od raskrižja s Ulicom kralja Petra Krešimira IV., prema kružnom prometnom toku, zbog neprilagođene brzine svojim vozilom udario u stražnji dio autobusa Samoborčeka i pritom zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je kolima samoborske Hitne medicinske pomoći prebačen u Zagreb u bolnicu. Policija je alkotestom utvrdila da 44-godišnji vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola, dok se nalaz alkotesta vozača osobnog automobila, koji je, prema svemu sudeći, skrivio ovu nesreću, još očekuje.

(Foto: Josip Horvat i Tea Molnar)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.