Izbori za Vijeća i Predstavnike nacionalnih manjina

4. svibnja 2019.
Komentari isključeni
355 Pregleda

Odlukama Vlade Republike Hrvatske od dana 28. ožujka 2019. godine raspisani su u Gradu Samoboru izbori za izbor članova Vijeća srpske nacionalne manjine i Predstavnika slovenske nacionalne manjine za dan 05. svibnja 2019. godine, te su istim odlukama i za isti dan raspisni izbori i za izbor članova Vijeća albanske, bošnjačke i srpske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, te za izbor Predstavnika crnogorske, makedonske, mađarske, njemačke, romske i češke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji.

Birači navedenih nacionalnih manjina svoje biračko pravo mogu ostvariti na dva biračka mjesta u Gradu Samoboru i to na biračkom mjestu br. 1. Samobor u Osnovnoj školi Bogumil Toni u Samoboru, Samobor, Perkovčeva 90 i na biračkom mjestu br. 2. Bregana – u Osnovnoj školi Milana Langa, Bregana, Ulica Milana Langa 2. Popis naselja koje obuhvaća koje biračko mjesto objavljen je na mrežnoj stranici Grada Samobora https://www.samobor.hr/dokumenti?catId=367 i na uobičajenim oglasnim mjestima u Gradu Samoboru.

Za sve potrebne informacije birači nacionalnih manjina mogu se obratiti Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Samobora na broj telefona 3378-194.

Gradsko izborno povjerenstvo poziva birače nacionalnih manjina koji zbog teže bolesti, tjelesnog oštećenja ili nemoći nisu u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto radi glasovanja (jer su bolesni kod kuće, osoba su invaliditetom, nepokretne osoba i sl.), da o tome obavijeste Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora najranije tri dana prije dana održavanja izbora na broj telefona 3378-194 ili birački odbor do 12,00 sati na dan održavanja izbora.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.