“Samoborci” koncertiraju na Gradišću

2. svibnja 2019.
Komentari isključeni
876 Pregleda

U obnovljenoj kapeli Svetog Filipa i Jakoba na Gradišću, Tamburaški sastav Samoborci priprema sutra, u petak, 3. svibnja, koncert iz programa pod nazivom “Od kapele do kapele”. U nastupima po samoborskim kapelama “Samoborci” izvode isključivo stare samoborske pjesme i napjeve koje je davno zabilježio Milan Lang, ali i pjesme koje je obradio i sakupio Željko Bradić. Dosad su nastupili u kapelama Svetog Mihalja, Svetog Jurja i Svetog Vida. Uz tamburaše nastupaju i njihovi gosti, vokalni solisti Ančica Bošnjak Praunsperger, Đurđica Pleše Vujica, Marica Posilović i Franjo Sina Gluščić.
Koncert će se održati sutra u 19.30, a ulaz je besplatan.

U nedjelju, 5. svibnja, na Gradišću će, u obnovljenoj kapeli Svetog Filipa i Jakoba, s preuređenim interijerom i novim klupama, svečanu euharistiju u 16 sati predvoditi pomoćni biskup zagrebački, nekadašnji samoborski župnik, monsinjor Mijo Gorski.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.