Određena biračka mjesta za izbore članova Vijeća nacionalnih manjina

2. svibnja 2019.
Komentari isključeni
812 Pregleda

Odlukama Vlade Republike Hrvatske od dana 28. ožujka 2019. godine raspisani su u Gradu Samoboru izbori za izbor članova Vijeća srpske nacionalne manjine i Predstavnika slovenske nacionalne manjine za dan 05. svibnja 2019. godine, te su istim odlukama i za isti dan raspisni izbori i za izbor članova Vijeća albanske, bošnjačke i srpske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, te za izbor Predstavnika crnogorske, makedonske, mađarske, njemačke, romske i češke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji.

Birači navedenih nacionalnih manjina svoje biračko pravo mogu ostvariti na dva biračka mjesta u Gradu Samoboru i to na biračkom mjestu br. 1. Samobor u Osnovnoj školi Bogumil Toni u Samoboru, Samobor, Perkovčeva 90 i na biračkom mjestu br. 2. Bregana – u Osnovnoj školi Milana Langa, Bregana, Ulica Milana Langa 2.

Popis naselja koje obuhvaća koje biračko mjesto objavljen je na mrežnoj stranici Grada Samobora https://www.samobor.hr/dokumenti?catId=367 i na uobičajenim oglasnim mjestima u Gradu Samoboru.

Za sve potrebne informacije birači nacionalnih manjina mogu se obratiti Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Samobora na broj telefona 3378-194.

Gradsko izborno povjerenstvo poziva birače nacionalnih manjina koji zbog teže bolesti, tjelesnog oštećenja ili nemoći nisu u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto radi glasovanja (jer su bolesni kod kuće, osoba su invaliditetom, nepokretne osoba i sl.), da o tome obavijeste Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora najranije tri dana prije dana održavanja izbora na broj telefona 3378-194 ili birački odbor do 12,00 sati na dan održavanja izbora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.