Pojačan promet na autocestama

1. svibnja 2019.
Komentari isključeni
242 Pregleda

Zbog Praznika rada danas se očekuje i pojačani promet na svim autocestama. Za sve građane koji će ovaj praznik iskoristiti za putovanje, Hrvatske autoceste i Hrvatski autoklub ističu da se, osim danas, gušći promet očekuje i u nedjelju pri povratku mnogih koji su sebi produžili ovaj praznik.

S obzirom na to da i dalje traju proljetni radovi na autocestama, na pojedinim dionicima određena su prometna ograničenja. Hrvatske autoceste su radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonile velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije bilo moguće ukloniti. Zato se vozače moli za poštivanje signalizacije i ograničenja brzine vožnje.

Na kojim dionicama autocesta vrijede privremene prometne regulacije gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji pročitajte na stranicama HAC-a i HAK-a. U slučaju izvanrednih situacija u prometu vozači će biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno u vozilu uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu – RDS. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.