Crveni križ vidi ljude!

1. svibnja 2019.
Komentari isključeni
678 Pregleda

U provedbi svojih brojnih aktivnosti Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika nije zaboravilo ni na uvelike promoviranu akciju “Uz nas niste sami – za dostojanstven život”, organiziranu u povodu 140. obljetnice Hrvatskog Crvenog križa. Od prikupljenih donacija preuređuje se, naime, životni prostor za čak 140 kućanstava, a ono što je najvažnije, tim ljudima ostvarit će se tako pravo na dostojanstvenu starost.

Između tih 140 kućanstava nalaze se i 3 samačka s područja djelovanja samoborskog društva. Ti dobri ljudi se ne osjećaju zaboravljenima, u volonterima i djelatnicima Crvenog križa vide i obitelj i prijatelje, a sada su im i brojni naši sugrađani i drugi hrvatski državljani, svojim donacijama omogućili da im domovi izgledaju kako i zaslužuju.

Ovih je dana uređena i zadnja od tri kuće, jedne od korisnica usluga Crvenog križa, koja živi u samoborskom dijelu Žumberka, a prije toga su obnovljeni domova korisnika iz Srebrnjaka i Stupnika.

Ove fotografije govore više od riječi jer Crveni križ vidi ljude!

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.