Grad Samobor nije odustao od preuzimanja škole u Rakovom Potoku

30. travnja 2019.
Komentari isključeni
690 Pregleda

Vezano uz jučer objavljeno izvješće s također jučerašnje konferencije za medije u Rakovom Potoku o energetskoj obnovi tamošnje područne škole, priopćenjem se oglasio Grad Samobor, pri čemu navodi sljedeće: Prilikom konferencije za javnost, održane 29. travnja, najavljen je početak energetske obnove Područne škole Rakov Potok, koja se teritorijalno nalazi na području Grada Samobora, a ustrojstvom školstva pripada Osnovnoj školi Sveta Nedelja i osnivač joj je Zagrebačka županija. Iako se škola nalazi na području Grada Samobora i Mjesnog odbora Rakov Potok, ni Grad, niti mjesni odbor nisu bili upoznati s održavanjem konferencije na kojoj je izrečen navod koji ne stoji, a on glasi: “Grad Samobor je prije nekoliko godina zatražio povrat te škole u okrilje svetomartinske, ali baš zbog nesređenih imovinsko-pravnih pitanja, od toga je odustao. -Šteta bi bila, ponajprije za Rakov Potok, kao veliko mjesto, da se ta škola ugasi, bez obzira na to tko bi bio njezin vlasnik u budućnosti – smatra Anica Magdalenić.”

Ta tvrdnja – navodi samoborska gradske uprava – nije istinita jer Grad Samobor ni u jednom trenutku nije odustao od preuzimanja škole u Rakovom Potoku, već je, upravo suprotno, u nekoliko navrata tražio povrat škole, što zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa nije bilo moguće realizirati. Naime, nakon što je Školski odbor Osnovne škole Sveta Nedelja dao suglasnost za povrat škole u Mrežu osnovnih škola Grada Samobora, a nakon obilaska same škole, gdje je bila prisutna ravnateljica i predstavnici Grada Samobora, dogovoreno je kako će Zagrebačka županija kao osnivač obnoviti školu, nakon čega će je Grad Samobor uključiti u svoju Mrežu osnovnih škola. Ponavljamo, Grad Samobor od toga nije odustao, već i nadalje čeka realizaciju postignutog dogovora – stoji na kraju priopćenju Grada Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.