Novi sportski tereni kod “Bogumilca”

29. travnja 2019.
Komentari isključeni
1.228 Pregleda

Na mjestu dosadašnjeg, već dotrajalog sportskog igrališta kod osnovne škole Bogumila Tonija, ovog tjedna otvara se novo, polivalentno igralište s umjetnom travom.

Učenici najveće samoborske osnovne škole dobit će tako potpuno novo i uređeno rukometno – malonogometno igralište, teren s umjetnom travom, teren za odbojku na pijesku, a uredit će se i postojeće košarkaško igralište, zatvoreni teren za mali nogomet, kao i tenis tereni.

Manji dio igrališta, iz sportskih i ekonomskih razloga, bit će dat u zakup, kako bi se prije svega osigurao što viši standard izvođenja sportskih i rekreativnih sadržaja.

Grad Samobor podržao je investiciju kako bi se omogućili još bolji uvjeti za kvalitetnu realizaciju tjelesne i zdravstvene kulture. Učenici osnovne škole imat će prednost korištenja terena, konkretnije, teren s umjetnom travom osiguran im je svakoga dana od 8 do 17 sati, a ostale terene učenici će moći koristiti kroz čitav dan.

Idejni projekt, ali i samu realizaciju u potpunosti je podržao i školski odbor osnovne škole Bogumila Tonija.

Glavni investitor je TK Stars, a Grad Samobor uložio je 524.560,88 kn u idejni projekt i izradu asfaltnog rukometnog igrališta.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.