Novi rekordi i medalje za streličara Vavru

29. travnja 2019.
Komentari isključeni
339 Pregleda

Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor proteklog je vikenda od 26. do 28. travnja u Kamniku, Slovenija, na streličarskom natjecanju “Veronikin kup”, koje se boduje za svjetsku rang listu, kao hrvatski predstavnik u kategoriji seniora sa složenim lukom osvojio brončanu medalju.

Veliki uspjeh Vavro je postigao i s kolegicom iz reprezentacije RH Amandom Mlinarić. U polufinalu su pobjedom protiv Slovačke 159:143 postigli novi europski rekord, 159 od mogućih 160.U finalnom nastupu su pobjedom protiv engleskog para 153:149 osvojili zlatnu medalju.

Mario Vavro je s postignutim rezultatom 701 iz kvalifikacija potvrdio i drugu reprezentativnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu 10. lipnja ove godine u Nizozemskoj, a već prije kvalificirao se na Europske igre u Minsku. Nastup na turniru Svjetskog kupa očekuje ga 6. svibnja u Šangaju u Kini.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.