Učimo od vatrogasaca

27. travnja 2019.
Komentari isključeni
307 Pregleda

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Samobor u Gundulićevoj ulici danas je ponovno pobudio pažnju naših sugrađana, zbog kišnog vremena nešto malo manju no obično, ali je svima koji su se tamo okupili bilo zanimljivio vidjeti s čime se sve i kako u svom radu susreću samoborski profesionalni vatrogasci. Naglasak je ovaj put bio i na prevenciji i odgovornosti svakog od nas da se ne dogodi nešto neželjeno.

Građanima su tako prezentirana vatrogasna oprema i vozila, spašavanje iz dubina i visina te spašavanje ljudi iz prometnog sredstva kao i gašenje požara automobila. Uz sve to održane su i edukativne radionice za posjetitelje, a glavni cilj ovog druženja bilo je upoznavanje građana s tim kako prevenirati požar te kako ispravno postupiti u slučaju nastanka požara.

Sve okupljene pozdravili su glavni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Željko Stanec. Dan otvorenih vrata bio je uvod u brojne vatrogasne aktivnosti u svibnju – Mjesecu zaštite od požara.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.