Otvorena izložba o istraživačima hrvatskog podzemlja

26. travnja 2019.
Komentari isključeni
993 Pregleda

U predvorju samoborskog kina jučer je otvorena izložba “Istraživači hrvatskog podzemlja”. Izložba je postavljena u suradnji sa Zagrebačkim speleološkim savezom, Komisijom za speleologiju Hrvatskog planinarskog Saveza i Speleološkim klubom Samobor.

Izložba govori o hrvatskoj speleologiji i njenim istraživačima, a dio je posvećen i Samoborcima koji su sudjelovali u brojnim speleološkim istraživanjima i dali veliki doprinos speleologiji – kaže jedna od autora dr. sc. Dalibor Paar.

Izložbom se popularizira djelatnost istraživanja jama i špilja, a posjetitelji koji dođu razgledati izložbu imaju priliku i prelistati opsežan priručnik “Speleologija” čije je drugo prošireno izdanje na čak 800 stranica nedavno izdano. Knjiga je to koja na stručan i popularan način obuhvaća sve aspekte speleološke djelatnosti i to je dosad najveća speleološka knjiga na ovim prostorima.

Izložba ostaje otvorena do 12. svibnja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.