Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji

25. travnja 2019.
Komentari isključeni
628 Pregleda

U Svetoj Nedelji uskoro počinju radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta. Jučer je izvođač radova, tvrtka HIS iz Donje Višnjice, uveden u posao i nema više prepreka da radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta ne započnu. Trajat će 4 mjeseca, a obuhvatit će izgradnju prometno-manipulativnih površina, sustava vodoopskrbe i odvodnje, zgrade za osoblje, elektroinstalacija, ograde te opremanje reciklažnog dvorišta i njegovo krajobrazno uređenje.

Svetonedeljsko reciklažno dvorište prostirat će se na 1700 četvornih metara površine, tik do silaska s autoceste u Svetu Nedelju. Otvorenje se očekuje u studenom ove godine. Ova se izgradnja s nepovratnih 2 i pol milijuna kuna, odnosno s 85 posto troškova, sufunacira iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Sve informacije o projektu mogu se pratiti na web stranici Grada Svete Nedelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.