Samobor najbolji na društvenim mrežama

23. travnja 2019.
Komentari isključeni
276 Pregleda

Kako bi stekli elementarni uvid u stanje digitaliziranosti usluga i komunikacije gradskih uprava s građanima, stručnjaci iz Apsolona, konzultantske tvrtke specijalizirane i za unapređenje digitalnog poslovanja, napravili su za portal Gradonačelnik hr. prvu veliku studiju digitalne spremnosti 20 najvećih hrvatskih gradova. Među najboljim manjim gradovima (do 50 tisuća stanovnika) našao se i Samobor.

Grad Samobor osobito je aktivan na društvenim mrežama i pobjednik kategorije koja se odnosi na komunikaciju na društvenim mrežama, ima vrlo preglednu i interaktivnu internetsku stranicu usmjerenu prema User experience modelu, koja već na ulazu odvojeno usmjerava i prilagođava informacije za građane i za posjetitelje, dodatno odvajajući strane posjetitelje od domaćih. Na ovaj način olakšana je komunikacija Gradske uprave i građana, a Grad Samobor ulaže u rješenja kojima će biti još transparentniji i otvoreniji, poput jedinstvenog registra nekretnina, uz naglasak na brzoj i konkretnoj komunikaciji.

(foto: Lucija Kirschenheuter)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.