Od srednjoškolskog darivanja krvi do podjele uskrsnih paketa

19. travnja 2019.
Komentari isključeni
386 Pregleda

Bogat je bio ovaj tjedan u aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa, od srednjoškolskog darivanja krvi, do podjele uskrsnih paketa ljudima u potrebi.

Na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u dvorani samoborskih srednjih škola odazvalo se 15. travnja ukupno 47 osoba, od čega je 28 uspješno darovalo krv. Od njih, u registar dobrovoljnih darivatelja krvi upisali smo čak 23 nova člana naše humane obitelji.

Ovaj tjedan, također 15. travnja, održano je još jedno u nizu besplatnih zdravstvenih savjetovališta na kojima građani mogu izmjeriti razinu šećera u krvi, krvni tlak, indeks tjelesne mase i o tome se posavjetovati s liječnikom. Ovaj put priliku za to imali su mještani Novaka.

U ovom Velikom tjednu obiteljima slabijeg imovinskog stanja s područja djelovanja gradskog Crvenog križa, a to su Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik, podijeljeni su paketi hrane za nadolazeći Uskrs. U tome su od neprocjenjive važnosti bili volonteri Društva koji su pomogli kako bi paketi svima bili dostavljeni na vrijeme.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.