Uoči EU izbora GIP Samobor prikuplja izjave kandidata za biračke odbore

18. travnja 2019.
Komentari isključeni
804 Pregleda

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora 2. i 3. svibnja 2019. godine prikupljat će izjave kandidata za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora za izbor članova u Europski parlament . Obrasci za prijavu dostupni su na mrežnoj stranici Grada Samobora i u Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Samobora.

Gradsko izborno povjerenstvo ne predlaže imenovanje članova i zamjenika članova biračkih odbora (četiri člana i četiri zamjenika člana), već kandidate za rad članova i njihovih zamjenika u biračkim odborima predlažu političke stranke sukladno stranačkom sastavu trenutnog saziva Hrvatskog Sabora, tako da se u Gradsko izborno povjerenstvo trebaju javljati samo kandidati za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora, a osobe koje žele raditi na izborima kao članovi biračkih odbora moraju se javiti u političku stranku čiji predstavnik u biračkom odboru žele biti.

Inače, Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke Županije za predstojeće izbore članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske koji će se održati u nedjelju 26. svibnja 2019. godine, imenovalo je 1. veljače 2019. godine Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora u sastavu:

  1. Darko Župančić, predsjednik
  2. Valentina Horvat, članica
  3. Ivana Mašić, članica

 

  1. Vjeran Blažeković, zamjenik predsjednika
  2. Igor Rizmanovski, zamjenik članice
  3. Tina Jakupak, zamjenica članice.

 

Sjedište Gradskog izbornog povjerenstva Grada Samobora je u Samoboru, Trg kralja Tomislava 5, soba 137, I. kat, brojevi telefona 3378-194, fax 3378-113, e-mail: gip.samobor@izbori.hr.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora predlaže Županijskom izbornom povjerenstvu Zagrebačke županije određivanje biračkih mjesta i imenovanje biračkih odbora na području Grada Samobora.

Birački odbor čine predsjednik i četiri člana, te njihovi zamjenici. Predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora predlaže Gradsko izborno povjerenstvo Grada Samobora od kandidata koji će se prijaviti za rad u biračkim odborima, a koji ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke, niti kandidati za članove Europskog parlamenta.

Prijave će se podnositi 2. svibnja 2019. godine u vremenu od 08:00 do 15:30 sati i 3. svibnja 2019. godine od 9:00 sati do 18:00 sati u prostorijama Gradskog izbornog povjerenstva Grada Samobora, Samobor, Trg kralja Tomislava 5, soba br. 137, I. kat, na propisanim obrascima koji će se moći podignuti u Gradskom izbornom povjerenstvu ili preuzeti na mrežnim stranicama grada Samobora http://www.samobor.hr/. Prednost pri imenovanju imat će osobe koje su na ranijim izborima obnašale dužnost predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkih odbora imajući u vidu složenost ovih izbora i zahtjevniji rad biračkih odbora.

Po dva člana i zamjenika određuje većinska politička stranka ili koalicija, a po dva člana i zamjenika oporbene političke stranke ili koalicije sukladno stranačkom sastavu trenutačnog saziva Hrvatskog Sabora. Političke stranke dužne su dostaviti prijedloge članova pojedinih biračkih odbora na području Grada Samobora i dostaviti njihova imena Gradskom izbornom povjerenstvu na propisanim obrascima koji će se moći podignuti u Gradskom izbornom povjerenstvu ili preuzeti na mrežnim stranicama grada Samobora http://www.samobor.hr/, najkasnije 18 dana prije dana održavanja izbora (07. svibnja 2019. godine do 24:00 sata).

Ne dostave li prijedlog, odnosno ne dostave li njihova imena Gradskom izbornom povjerenstvu u tako određenom roku, Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke županije, samostalno će odrediti članove biračkih odbora na prijedlog Gradskog izbornog povjerenstva Grada Samobora od osoba koje su se prijavile za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.