Učenici iz Sv. Martina pod Okićem u Belgiji

18. travnja 2019.
Komentari isključeni
654 Pregleda

Osmero učenika OŠ Mihaela Šiloboda u pratnji knjižničarke Zrinke Brigić i učiteljice Eve Mesic bili su u uzvratnom posjetu učenicima koji pohađaju hrvatsku nastavu u Bruxellesu.

Nastavak je to suradnje koju su učenici i knjižničarka ostvarili razmjenjivanjem pisama na poticaj učiteljice Magdalene Ansari koja već nekoliko godina u Bruxellesu predaje hrvatsku nastavu u inozemstvu. Ona je svoje učenike iz Bruxellesa prošle godine dovela u Hrvatsku gdje su ih učenici svetomartinske škole sa svojim obiteljima i učiteljima ugostili i imali priliku dobro upoznati. To druženje je urodilo prijateljstvom i sljedeći susret željno se iščekivao.

Učenici iz Sv. Martina pod Okićem boravili su u Belgiji od 10. do 15. travnja. Njihov odlazak organiziran je uz potporu udruge roditelja iz Bruxellesa, Grada Samobora, MZO, roditelja i škole. Boravak je organizirala učiteljica Magdalena Ansari, a pomogli su joj roditelji učenika domaćina koji su naše učenike primili u svoje domove.

Imali su priliku biti na nastavi u Europskoj školi koju pohađa 3000 učenika te sudjelovati na dvije radionice. Posjetili su Bruxelles, Brugge i Ostende i upoznali njihove spomenike i druge znamenitosti. Bili su i u nekoliko muzeja (Atomium, Mini Europa, Parlamentarium), vozili se avionom, vlakom, metroom, tramvajem i autobusom. Poseban doživljaj bio je biti uz obalu Sjevernog mora.

Tijekom boravka u Belgiji učenici su svoje domaćine uveli u svijet Ivane Brlić Mažuranić pričajući im njene priče i igrajući igru Priče/igre iz davnine koju su osmislili i izradili zajedno s knjižničarkom Zrinkom Brigić i učiteljicom Ružicom Vuković Gotić.

Na ovom putovanju naučili su puno toga i doživjeli jako puno različitih iskustava, ali prijateljstvo koje su ostvarili s belgijskim prijateljima i njihovim obiteljima je ono najljepše što su ponijeli sa sobom, kažu u školi.

Zrinka Brigić

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.