Noćni križni put župe Samobor

17. travnja 2019.
Komentari isključeni
350 Pregleda

Noćni križni put župe Samobor pod geslom : “Prepusti Gospodinu putove svoje u njega se uzdaj, i on će sve voditi” ( Ps 37, 5 ) održati će se sada već tradicionalno u noći Velikog četvrtka na Veliki petak. Procesija će obići 14 crkvi, kapela i križeva u župi Samobor.

Trasa je dugačka 14 kilometara. Hod traje osam sati uz molitvu, sabranost i meditaciju. Započinje na Veliki četvrtak u 22 sata u franjevačkoj crkvi, a završava u ranim jutarnjim satima, oko 6 sati u župnoj crkvi svete Anastazije.

Ovogodišnji nositelj križa biti će gospodin Krunoslav Znika iz Bratovštine sv. Helene, praktični vjernik, suprug i otac troje djece. Pomoćnik križonoše će biti Petar Znika. Križonošu će pratiti bratimi Bratovštine sv.Helene, Bratovštine sv. Jakova apostola i muževi Zajednice Žive krunice.

Procesijom će ravnati gospodin Miro Poljak, član Bratovštine sv.Helene.U toj noći otvoriti će se drevne kapele župe Samobor, a sudionici će u tišini noći razmišljati o otajstvu križa Krista Gospodina. Pozivaju se svi vjernici na sudjelovanje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.