Voda nije za piće u Otruševcu i Velikoj Jazbini!

15. travnja 2019.
Komentari isključeni
626 Pregleda

Voda za mještane naselja Otruševec i Velika Jazbina, koji koriste lokalne vodovode Lešće – Otruševec i Velika Jazbina, nije ispravna za korištenje!
Prema obavijesti Zagrebačke županije, uzorci vode za ljudsku potrošnju uzeti su 9. travnja iz lokalnog vodovoda Lešće – Otruševec u naselju Otruševec (Otruševec 64) te iz lokalnog vodovoda Velika Jazbina u naselju Velika Jazbina (Jazbinska cesta 30) u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju.
Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorci prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NISU SUKLADNI Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe.
Pojednostavljeno – korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.