Najnovije

Prevencijom do zdravlja uz mjerenja šećera i tlaka

15. travnja 2019.
Komentari isključeni
852 Pregleda

Gradska organizacija SDP-a Samobor u nedjelju, 14. travnja održala je akciju za građane pod nazivom “Prevencijom do zdravlja” u sklopu koje je organizirano mjerenje šećera i tlaka na Trgu kralja Tomislava u Samoboru.
Voditelj akcije Saša Srića, spec. internist i pulmolog, predstavio je zainteresiranim građanima “Nacionalni program SDP -ove zdravstvene politike“ kojim SDP nudi rješenje gorućih problema u hrvatskom zdravstvenom sustavu.
Srića je rekao kako pomoću ove akcije unazad dva i pol mjeseca osvještavaju sugrađane po cijeloj Hrvatskoj o važnosti prevencija kao bitnog segmenta kako bi se na brz i adekvatan način došli do dijagnoze.
– Obzirom da je aktualni ministar i zdravstvena politika vladajućih pred kolapsom, odnosno zdravstvo je kolabiralo pa je pitanje samo trenutka kada će sve skupa potonuti. Naglašavamo problem lista čekanja koje su debelo produžene, a mnogi pacijenti svoje lista čekanja ne dočekaju – istaknuo je Srića kao jedan od najvećih problema našeg zdravstva te dodao korupciju, ali i odlazak zdravstvenih kadrova iz Hrvatske.
Korupcija zdravstva je izraziti problem, a SDP se zalaže za jednako pravo na zdravlje i nultu stopu korupcije.
– Tu je i odlazak liječnika i medicinskih sestara na dnevnoj bazi i u ovom trenutku nedostaje 12 000 medicinskih sestara i 5 000 liječnika. Urušava se sustav zdravstva i nažalost, provodi se tiha privatizacija zdravstva – izjavio je Srića i naglasio da SDP ima svoj program zadržavanja liječnika i sestara u Hrvatskoj povećanjem plaća i sprječavanje tihe privatizacije zdravstva.
-Na tom tragu radimo izradu novog Nacionalnog programa SDP-a i stvorili smo kompletan zdravstveni i ekonomsko-pravni tim kako bi osovili na noge zdravstveni sustav koji treba temeljitu promjenu –zaključio je Srića.
Akciji su se, između ostalih, priključili Predsjednik SDP-ovog Nacionalnog savjeta za branitelje Vinko Kovačić, SDP-ova kandidatkinja za EU parlament Ivana Posavec Krivec, zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije Zvjezdana Sečen te Gradska vijećnica Irena Kapor.
Građani su se u velikom broju odazvali i podržali ovu zdravstvenu akciju, te su se mnogi požalili da im je zdravstvo sve manje dostupno i da su u bolnicama duge liste čekanja za red za obaviti specijalističke preglede, a mnogi nemaju vremena čekati i dočekati svoj red na listama.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.