Put u Svetu Zemlju

12. travnja 2019.
Komentari isključeni
338 Pregleda

U Gradskoj knjižnici Samobor sinoć je održano putopisno predavanje o putu u Svetu Zemlju. O dojmovima s putovanja, od samog početka pa do kraja, govorio je jedan od sudionika Josip Roščić. Nizom fotografija, koje je prikazao, publika je saznala da je ovo putovanje bilo iznimno iskustvo koje je trajno obogatilo svakog hodočasnika ponaosob.

Biti na mjestima na kojima je nekada hodao sam utjelovljeni Bog, Isus iz Nazareta, osjećaj je koji se ne može riječima opisati. Biti na mjestu Njegova rođenja, Njegova javnog djelovanja i, konačno, na mjestu Njegove smrti i uskrsnuća nešto je što zasigurno ispunjava dušu posebnom milošću.

Nakon predivnih osam dana zajedništva hodočasnici su se vratili u domovinu gdje su ih dočekali njihovi najmiliji. Ovo se putovanje odvijalo od 21. do 29. rujna prošle godine, a predvodio ga je protojerej stavrofor Križevačke eparhije otac Milan Vranešić koji je duhovni voditelj hodočašća i već tradicionalno, godinama vodi skupine vjernika u domovinu Isusa Krista, pa je i sinoć u Knjižnici s gostima podijelio neke od svojih dojmova.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.