Peti noćni križni put samoborskim krajem

12. travnja 2019.
Komentari isključeni
575 Pregleda

Noćni križni put župe Samobor pod geslom: “Prepusti Gospodinu putove svoje u njega se uzdaj, i on će sve voditi“ (Ps 37, 5) održat će se sada već tradicionalno u noći s Velikog četvrtka na Veliki petak. Procesija će obići 14 crkvi, kapela i križeva u župi Samobor. Trasa je duga 14 kilometara. Hod traje osam sati uz molitvu, sabranost i meditaciju. Započinje na Veliki četvrtak u 22 sata u franjevačkoj crkvi, a završava u ranim jutarnjim satima, oko 6 sati u župnoj crkvi svete Anastazije.

Ovogodišnji nositelj križa biti će Krunoslav Znika iz Bratovštine svete Helene, praktični vjernik, suprug i otac troje djece. Pomoćnik će mu biti sin Petar Znika. Nosioci kandalabera biti će Neno Gunčić, Milan Fresl, Matej Levanić Kutni, Josip Poljak, Ivan Missoni i Mateo Brzica. Križonošu će pratiti bratimi Bratovštine svetog Jakova apostola i muževi Zajednice žive krunice. Procesijom će ravnati Miro Poljak.

U toj noći otvoriti će se drevne kapele župe Samobor, a sudionici će u tišini noći razmišljati o otajstvu križa Krista Gospodina.

Svi vjernici našeg dekanata i župa pozvani su na sudjelovanje.

Tomo Vlahović (župa Krista Kralja Domaslovec)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.